• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Кирил Петков крие за среща с посланика на Канада
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Служебният министър на икономиката Кирил Петков е провел среща с Н. Пр. посланика на Канада за Румъния, България и Молдова г-жа Анник Гуле. Оказва се обаче, че събеседването не е отчетено от Петков и в сайта на повереното му от Румен Радев министерство тази новина отсъства и прессъобщение не е публикувано.

  Разговорът между двамата е проведен на 30 юни, видно от официалния профил на Н.Пр. посланика на Канада в туитър. Анник Гуле определя срещата си с Кирил Петков като “отлична дискусия” за съвместни икономически и търговски отношения” между България и Канада. Н.Пр. Гуле специално акцентира и на момент от по-важните теми от срещата – споразумението за свободна търговия между Канада и Европейския съюз – СЕТА, съобщава „Труд“.

  Припомняме, че споразумението СЕТА бе обект на много критики в ЕС, а многократно през годините точно социалистите са имали най-горещи аргументи срещу акта. От БСП винаги са заявявали, че “подкрепилите това ощетяващо България споразумение са скъпо платени лобисти на огромните корпорации, които са натиснали ЕП в тази посока”.

  Не е ясно дали точно заради предстоящите президентски избори и левият електорат, на който президентът Румен Радев разчита, Кирил Петков е премълчал за визитата на Н.Пр. посланик Гуле.

  Още по-странна е тази тишина за срещата, на фона на документи, които Кирил Петков трябва да получи от посолството на Канада в Букурещ, за което самият той съобщи. Само преди дни служебният икономически министър се похвали, че е получил в съседната ни държава необходимите документи удостоверяващи, че вече не е канадски гражданин, но от друга страна не ги показа. В същото време стана ясно, че Петков е подал заявлението си за отказ от гражданство едва на 19 август тази година, като в сайта пише, че до два месеца ще има отговор.  

   

  Единствено от профила на г-жа Анник Гуле в Туитър става ясно, че е имала среща с Кирил ПетковЕдинствено от профила на г-жа Анник Гуле в Туитър става ясно, че е имала среща с Кирил Петков

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg