• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ваксинират срещу COVID-19 трудноподвижни хора по домовете във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Общината ще стартира нова програма за насърчаване на имунизацията срещу коронавирус

  Община Варна ще стартира нова програма за насърчаване на ваксинацията срещу Covid-19. Това стана ясно на днешното заседание на ПК „Здравеопазване“, на което беше представена и  одобрена програмата. Целта й е до варненци да достига достоверна информация за ползите от имунизацията, което на свой ред  да повиши интереса им и доверието към ваксините.

  „Ваксинирането срещу Covid-19 към момента е единственият възможен начин за справяне с вирусната пандемия, отнела много човешки животи. За съжаление, разнопосочната информация и противоречивите послания за ползите и рисковете от имунизацията са фактор, който се отразява негативно на броя желаещи да се имунизират“, се посочва в мотивите на кмета, по чиято инициатива ще стартира програмата.

  Тя ще бъде изпълнявана от ДКЦ I “Света Клементина“,  ДКЦ III, ДКЦ IV и ДКЦ V “Св. Екатерина“. Предвижда се освен разяснителна кампания да има и мобилни екипи, които да ваксинират трудноподвижни хора по домовете при желание. Включени са също медицински индивидуални консултации, свързани с ваксината.

  За реализацията на програмата ще бъдат отпуснати до 20 000 лв. от общинския бюджет – до 5 000 лв. за всеки от четирите диагностични центъра.

  Предложението на кмета предстои да бъде гласувано на заседание на Общинския съвет. За да стартира възможно най-бързо програмата, се предвижда предварително изпълнение на решението.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg