• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  15 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От бюджета на инвитро програмата ще бъдат отпуснати 45 000 лв.

  15 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от общинската инвитро програма, реши на днешното си заседание комисията по здравеопазване към Общинския съвет. 10 от семействата ще бъдат подпомогнати с по 3 500 лв. за процедури с донорска яйцеклетка, а останалите 5 – с по 2 000 лв. за медицински изследвания.

  От бюджета на инвитро програмата, който тази година е в размер на рекордните 306 000 лева, ще бъдат отпуснати 45 000 лв. Молбите на две от двойките бяха отхвърлени, тъй като имат неплатени задължения към Община Варна и съответно не отговарят на Правилата за отпускане на финансова помощ за лечение на безплодие.

  Общият брой на подпомогнатите семейства с репродуктивни проблеми от началото на годината става 54. Гласуваните средства са в размер на 151 500 лв.

  Членовете на комисията одобриха също еднократни помощи за лечение на 75 варненци, сред които 7 деца. Те ще получат между 100 и 800 лв., основно за заплащане на медикаменти и консумативи. На един пациент ще бъдат предоставени 1 000 лв. за рехабилитация. Общата гласувана сума е в размер на 23 800 лв.

  На 19 души беше отказана помощ, тъй като са предоставили непълна документация или не отговарят на критериите за подпомагане. Повечето от тях са поискали подпомагане при ниски разходи за лечение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg