• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Учителка от Варна получи награда на Съюза на математиците в България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Юлия Димитрова от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ е един от двамата лауреати, отличени за развитие на млади таланти

  Учители от София и Варна са тазгодишните лауреати на наградите на Съюза на математиците в България (СМБ) и Международна фондация „Св. св. Кирил и Методий“. Отличията се връчват на преподаватели по математика и по информатика и ИТ за принос в откриването и развитието на млади таланти. Елена Киселова-Костадинова от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ и Юлия Димитрова от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна получиха отличието съответно за учител по математика и по информатика и ИТ. Те получиха призовете на 50-ата годишна конференция на СМБ.

  Юбилейният професионален форум на учители, университетски преподаватели и учени в сферата на математиката и информатиката беше открит от министъра на образованието и науката проф. Николай Денков. На откриването присъстваха още председателят на СМБ проф. Николай Николов и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски.

  „Математическата наука има традиции, за които могат да й завиждат много академични области. Говорим за 50 години конференции и близо 130 години от основаването на Съюза. Не познавам друга научна област в България, която да работи толкова близко с учениците. Имам предвид не само подготовката на олимпийците, но и работата, която обхваща много повече деца. Поздравявам ви за програмата на конференцията, която постига синтез между наука и преподаване“, каза проф. Денков пред участниците в конференцията.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg