• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Учител с COVID-19 зарази 12 деца в клас
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Той продължил да ходи на работа, без да носи маска, след като вече имал симптоми на коронавирус

  Верижна реакция предизвика заразен с COVID-19 учител. Той е предал заразата на 12 от 24 деца в клас, а те – на своите родители у дома. Това показва доклад на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ, публикуван в The New York Times, съобщава bgonair.bg.

  Проведено е разследване на случай в началното училище в окръг Марин, Калифорния.

  На 19 май неваксиниран учител развил симптомите на COVID-19. Той продължил да ходи на работа, без да носи маска, което е в нарушение на правилата. На 23 май е съобщил, че е диагностициран с COVID-19. В класа му 12 от 24 деца са се заразили.

  В класната стая вратата и прозорците са били отворени. Въпреки това всички ученици от първия ред са били заразени, във втория ред – трима, останалите заразени са би на по-задни чинове, информира ТАСС.

  При направени тестове е установено, че най-малко осем родители, братя и сестри на учениците са се заразили. COVID-19 е открит и при 6 деца в съседен клас.

  Според учените голямото разпространение в случая се дължи на факта, че учителят е бил заразен с Делта варианта.

  Въпреки това се предполага, че случаите са можели да бъдат още повече, ако не е бил високият процент ваксинирани в окръга – 72% от населението

  Експерти смятат, че данните на проучването подкрепят необходимостта от ваксинации. В някои щати училищните служители са длъжни да си ваксинират.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg