• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов към ИТН: Да излезем двете партии от зала. Защо стоим там? За да угодим на Радев?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Юмрукът на Радев роди партии, които не могат, забравете за Еврозоната с това, което се направи, предупреди лидерът на ГЕРБ

  Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов призова за разум по време на процедурата по актуализацията на бюджета. Той се обърна към медиите и партиите от централата на партията с предложение към ИТН да напуснат зала и да се спре цялата процедура.

  „Хайде да излезем двете партии от зала – 128 депутати. После нищо не може да се приеме. Те излизат и ГЕРБ излизат. Вече сме на избори, няма никакъв вариант за правителство? Защо стоим там? За да угодим на Радев. Днес този фарс може да приключи. Бързи избори и следващият ще взима решения носи отговорност. Какво е това изнасилване на конституцията? Ще ни държи радев докато не прецени че е готов

  Отговорността е на Румен Радев – и за банкрута, към който ни вода. И, помнете му думите, тогава той ще излезе и ще каже: ама партиите са виновни, аз само подписвах укази“, възмути се той.

  „От месеци говоря, днес съм тук да призова за разум. Юмрукът на Радев роди не просто партии, които не могат, но те и не разбират материята. Радев изви ръцете на депутатите да актуализират бюджета. Залагат бюджет за следващата година, които следващото правителство ще е длъжно да изпълнява. Защото Радев се е концентрирал само да си спечели изборите. И следващото правителство, което дойде, ще трябва политически да се самоубие като намали плащанията“.

  Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. Той очерта мрачен сценарий пред публичните финанси.

  „Забравете за Еврозоната с това, което се направи сега. Това ви го гарантирам. Аз съм вкарал България в чакалнята. Как си представят, че ще вържат бюджетния дефицит? Правителствата, които аз съм управлявал винаги са били на излишък. В момента, те не ни показват реалните числа, трябва да сме на около 5% излишък. А след приемане на всичко това, не е ясно на колко ще е“, предупреди Борисов и разкритикува сегашните управляващи, че са проспали „златните месеци“ за ваксинация.

  „Радев вместо да даде пример, даже не знаем ваксиниран ли е. Кацаров – отиде на море. Ще дойде наказателна процедура за свръхдефицит. Тогава ще трябва да се орежат разходите и следващото редовно правителство да се самоубие. „Постната пица“ на Дянков помните ли? Колана на последната дупка. Но народът ни вярваше и удържахме. Сега кой има доверие да направи това?“, попита лидерът на ГЕРБ.

  Той е категоричен, че предложението на ГЕРБ за 100 лв. на всички пенсионери не е опасно, защото е временен разход.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg