• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Близо 17 500 пътника посрещнаха на Летище Варна за седмица
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Карантинирани са 935 от тях

  17 445 пътника са пристигнали на Летище Варна в периода от 3 до 9 септември.

  4 579 от тях са предоставили отрицателни резултати от РСR и антигенни тестове за COVID-19.

  Връчени са 935 предписания за поставяне под 10 дневна карантина на на лица пристигащи на територията на България.

  157 пътника са представили документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция или бърз антигенен тест за COVID-19 – за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-ия до 180-ия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

  10 0887 пътника са представили документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За отчетния период са пристигнали 880 деца под 12 годишна възраст.

  7 пътника са преминали транзитно през територията на Република България.

  За периода от 3 до 9 септември служители на отдел ДЗК извършиха проверки на 36 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената извънредна епидемична обстановка. Проверките са извършени в кухни към детска градина и здравни кабинети,училища, перални, хотели, почивна база, бунгала, СПА и уелнес центрове, фитнес зала, плувни басейни, оптики, магазини за хранителни стоки, ресторанти и др.

  През отчетния период е издадено 1 предписание за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки. Обработени и изготвени са отговори на 5 сигнала и 3 питания постъпили в инспекцията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg