• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Палечка и Сиводрешко и Бързобежко, очакват децата в Кукления театър във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Тони Перец

  Представленията в събота и неделя са на Откритата сцена, точно в 18 часа

  “Палечка” е съботният избор за малките ценители на кукления театър във Варна. Спектакълът по обичаната приказка на Андерсен ще започне в 18 часа, на откритата сцена на Кукления театър в морската столица.

  Героите от “Палечка” ще оживеят на сцената благодарение на великолепната игра на актьорите Мария Томова,Евгения Василева, Гергана Господинова, Теодор Христов, Иван Шумаров, Валентин Митев. Историята на малкото момиченце, родено в цвете и неговите приключения в големия свят, привлича вниманието на малки и големи повече от 200 години. На сцената на Кукления театър тази история ще ви завладее с впечатляващата си визия и с прекрасната музика, написана специално за спектакъла от Нелко Коларов. Какво се случва с Палечка и ще съумее ли тя да се справи с Жабока, Бръмбарите и Мишката и да стигне в страната на елфите и цветята, ще разберете в края на приказката. Драматизацията е на Рада Москова, постановка – Бисерка Колевска, сценография и кукли – Свила Величкова.

  В неделя, също от 18 часа, отново на Откритата сцена на Кукления театър ще започне спектакълът за двете зайчета Сиводрешко и Бързобежко.

  Създаден по едноименната поема на Леда Милева, любим автор на поколения български деца, спектакълът ни въвежда във вълшебната гора, където волно и дружно играят двете зайчета – Сиводрешко и Бързобежко. Но може ли някой само да играе и за нищо да нехае? А какви са плановете на Лисицата, знае ли всичко Свраката или знае, но си трае?

  На тези и на много други въпроси, отговорите ще намерите, ако сте сред зрителите на “Сиводрешко и Бързобежко” и се потопите в разказа на палавите горски духчета: Дърводъб и Шипков храст. Тяхната весела игра ще ви доведе и до Госката фея, която ще разкрие пред вас чудния свят на горските обитатели.

  Завладяващата музика на композитора Иван Кръстев, пламенната актьорска игра и прекрасните кукли на Адриана Добрева ще превърнат Сиводрешко и Бързобежко във ваши любими герои.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg