• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Атанасова: Целта е не просто да участваме, а да спечелим президентските избори
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ГЕРБ има готов кандидат за президент, водят се преговори за подкрепа с други партии

  „Не очаквайте в телевизионно студио да обявя нашият кандидат за президент. Да, имаме готов кандидат за президент, ще обявим решението си“. Това заяви пред Нова ТВ председателят на  ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

  „Най-важното е, че търсим лице, което да получи достатъчно одобрение не само от нашите партийни структури и симпатизанти, а от по-широката общественост. Защото за нас целта е не просто да участваме, а да спечелим тези избори. В този смисъл все още имаме разговор, включително и за подкрепа от други партии – и парламентарно представени, и извънпарламентарно представени“, разкри Атанасова.

  „Служебното правителство не би трябвало да има политическа функция, но я има. То е предизборен щаб на кандидата Румен Радев. Това, че служебният кабинет единствено и само организира избори, е некоректно заключение. То пряко се намесваше в парламентарния дебат и в обвиненията към определени политически партии. Не сме забравили за Бойко Рашков, който твърдеше, че ГЕРБ „притежава всички грехове” по време на предходните избори”, напомни тя.

  Атанасова коментира и актуализацията на бюджета.

  „Считаме, че оставихме една стабилна финансово и икономически държава. Можеше по друг начин, а не чрез актуализация на бюджета, да се разплатят средствата. Докато работеше правителството „Борисов” 3 периодично се разплащаха всички пари. Това, че служебното правителство не се справя говори единствено за качеството на неговата работа”, поясни депутатът от ГЕРБ.

  Тя коментира и твърденията на регионалния министър Виолета Комитова за незаконни строителства на АМ „Хемус”.

  „Инфраструктурните проекти не бива да приключват по начина, по който се случва сега. Министър Комитова е демонстрирала незнание много пъти. Сещам се за случай, когато посети паркинг и твърдеше, че това е трасе на магистрала. Смятам, че проектите трябва да продължат. Ние намирахме пари и тогава никой не питаше как се справяте“, допълни Атанасова.  

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg