• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ГЕРБ припомни на Мая Манолова, че през 2014 г. гласува Бюрото за защита да е към главния прокурор
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Атанасова: Амнезия политическа шизофрения или гьонсурат

  От партия ГЕРБ уличиха Мая Манолова, че е подкрепила преминаването на Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор по време на правителството на Пламен Орешарски.

  Гласуван е отново този закон и при гласуването вие като заместник-председател на НС от БСП гласувате в подкрепа на този закон“, извади разпечатка от гласуването през 2014г. председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя призова Мая Манолова да се самоопредели, защото сега подкрепя точно обратното – връщане на Бюрото за защита към правосъдното министерство.

  Не знам как да нарека това – амнезия, политическа шизофрения или гьонсурат. По времето на кабинета Орешарски БСП, ДПС и Атака подкрепят прехвърлянето. Време е да решите дали сте под юмрука на президента или сте част от някоя парламентарна група и сте част от парламента“, обърна се към лидера на ИБГНИ Атанасова.

  В свое оправдание от трибуната Мая Манолова посочи, че са променени функциите на Бюрото за защита на свидетели и то се превръщало в „паравоенна структура за охрана на главния прокурор, която принудително довежда свидетели“.  

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg