• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Петков и Василев ще мълчат още ден за бъдещите си планове
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Служебният финансов министър Асен Василев се похвали с промяната на контрола от страна на НАП, като се били съсредоточили върху големите фирми, а не върху фризьорските салони. Така бизнеса работел по-спокойно и имало ръст при събирането на данъци. Затова и със санкция на парламента можело да се заделят пари и за пенсионерите, за здравните работници и културата, без това да натоварвало страната с допълнителен дълг. „Хем вълка сит, хем агнето цяло“, определи ситуацията с бюджета Асен Василев.

  Той се похвали и с над 380 кредита към бизнеса, мярката 60 на 40 и други. Благодарение на структурните промени в НАП и Митниците се забелязвали повече приходи в хазната. Василев подчерта и за добрата работа, която са свършили заедно с МРРБ, за да можело да се пресекат лошите практики.

  След Василев се изяви Кирил Петков, който благодари на отбора на министерството на икономиката и отчете изключително висок икономически растеж. Петков се похвали и с добрата работа по Плана за възстановяване. „Допълнително вкарахме нови инвестиции и знаете, че в Ловеч скоро ще имаме завод за електромобили“, допълни Петков и припомни писмата за намерения за инвестиции у нас, които били над 600 на брой.

  „Заедно започнахме промяната и тя трябва да продължи“, обяви на финал Кирил Петков.

  Докато сме служебни министри работим само в това си качество. Остава още един ден и не искаме да ползваме трибуната за лични цели. „Не сме назначили такъв съветник“, заяви Кирил Петков по повод публикации, че Настимир Ананиев е бил назначен в министерството на икономиката.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg