• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Младежкият симфоничен оркестър на НУИ Добри Христов кани варненци на безплатен концерт
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Музикалната проява ще е на 18 септември от 17 часа, в двора на училището

  Младежкият симфоничен оркестър при Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна ще изнесе концерт на открито на 18-и септември, събота, от 17 ч. в двора на училището. Проявата е с вход свободен и е посветена на награда „Варна“, която оркестърът получи тази година за ярки постижения в областта на културата.

  Празничният концерт ще припомни духа на изисканите вечери отпреди 95 години, когато е положено началото на първия български фестивал – ММФ „Варненско лято“.

  Под палката на ръководителя на оркестъра маестро Страцимир Павлов ще прозвучат обичани от музиканти и публика творби. Сред тях са фрагмент от „Тъй рече Заратустра“ на Рихард Щраус, „Тореадор“ от сюита „Кармен“ на Жорж Бизе, „Валс“ от балета „Спящата красавица“ на Пьотр Илич Чайковски, „Гранада“ на Мануел де Файя.

  Публиката ще се срещне с произведения от различни музикални стилове и епохи, сред които са и фрагменти от мюзикъла „Уестсайдска история“ на Ленард Бърнстейн, както и една от емблемите на българската симфонична музика – „Ръченица“ на Петко Стайнов.

  В концерта солисти ще са учениците от специалност „Поп и джаз пеене“ Александрина Петрова и Донко Марков.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg