• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  В две училища от област Варна ремонтите продължават
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Очаква се учениците от Професионалната гимназия по туризъм да се върнат в обновената сграда на своето училище през втория срок

  Учениците от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ във Варна не успяха да посрещнат новата учебна година в ремонтираната сграда на своето училище. Причината са продължаващите ремонтни дейности и удължаването на срока от страна на изпълнителя.

  Учебният процес на възпитаниците на гимназията по туризъм се провежда в сградата на Основно училище „Стоян Михайловски“, която се намира в квартал „Кайсиева градина“ във Варна.

  „Очаквахме, че този ремонт ще приключи до началото на учебната година, но тъй като се оказа, че има някакви технически проблеми, сме направили възможното да се осигури нормален учебен процес за учениците“, отбеляза в интервю за Радио Варна Ирена Радева – началник на Регионалното управление на образованието във Варна.

  Очаква се до края на календарната година ремонтът на сградата на ПГТ да приключи и от втория срок учениците да се върнат в своето училище, поясни Ирена Радева.

  Освен Професионалната гимназия по туризъм, още едно училище във Варненска област е в ремонт след началото на учебната година  – Обединено училище “Свети Иван Рилски” в село Червенци. Част от сградата на школото може да се ползва за нуждите на образователния процес докато трае ремонтът, но базата не е достатъчна. За целта учебни часове ще се провеждат и в сградата на библиотеката и читалището в Червенци.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg