• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Здравно министерство планира томбола за ваксинирани
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Министерство на здравеопазването планира да организира томбола за ваксинирани. Това обяви пред НОВА служебният министър на туризма Стела Балтова. Тя подчерта, че в момента не се обмисля въвеждането на ваучери срещу ваксинация.

  Започва така наречената томбола на Министерството на здравеопазването, съвсем скоро ще я обявят публично. Като се ваксинираш, ще получиш награда. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако искат, хората от туристически бранш могат да изпратят предложения за награда. Може да се спечели таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече”, обясни тя.

  Според нея, ако няма убедеността, че с ваксината ще ни помогне да опазим здравето на нашите близки и нашето, надали томболата ще помогне с повишаване на процента на ваксинирани.

  Балтова увери, че ще продължи да действа мярката 60/40 за туристическия бранш, но вече с нов дизайн. По думите ѝ ще се подпомагат и екскурзоводите.

  Припомняме, че от бранша няколко пъти излизаха на протести срещу по думите им „бездействието на министерството“ и дори поискаха оставката на Балтова. Според тях въпреки срещите с ресорния министър все още не са получили обезщетенията си. Те определиха новите условия, по които трябва да получат неусвоените 16,5 млн.лева като абсурдни.

  По думите на Балтова в понеделник ще се проведе среща с представители на бранша, за да коментират за какви разходи е най-добре да бъдат отделени средства. 

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg