• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 18 тона контрабандни препарати за растителна защита задържаха митничари на пункт Капитан Андреево
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Установени са при проверка на влизащ в страната от Турция товарен автомобил с българска регистрация

  Митнически служители от ТД Митница Бургас задържаха над 18 тона контрабандни препарати за растителна защита при проверка на влизащ в страната от Турция товарен автомобил с българска регистрация.

  На 23.09.2021 г., около 08.40 часа, на трасе „Входящи товарни автомобили“ от Турция на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с влекач, с българска регистрация, управляван от български гражданин. Водачът е представил документи, според които превозва тоалетна хартия, омекотители и перилни препарати с изпращач на стоките турска фирма и получател – българска фирма. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. По време на контролните действия, при пролъчване на превозното средство със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители установяват подозрителни зони в товара на автомобила. При последвалата физическа проверка е установено, че е била изградена т. нар „тапа“ и зад бутилките с омекотители в кашоните са открити препарати за растителна защита.

  Задържани са  21 381 броя опаковки в бутилки и полиетиленови пакети с общо 14 578 литра и 3824 кг различни видове и марки препарати за растителна защита.

  Според извършената оценка от вещо лице стойността на контрабандните препарати е 321 000 лева. В товара на автомобила са открити при проверката и недекларирани 68 500 броя памперси.

  По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически служител от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Работата по случая продължава.

  От началото на годината, включително този случай, са задържани общо 24 860,5 литра и 3912,9 кг препарати за растителна защита. Над 10 000 литра от тях са задържани от Агенция „Митници“ в рамките на международна операция SILVER AXE VI.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg