• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Екатерина Захариева: Хората осъзнаха, че призивите за изчегъртване и омразата са силни, но краткотрайни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Убедена съм, че ще бъдем първа политическа сила, защото хората осъзнаха, че призивите за изчегъртване и омразата са силни, но краткотрайни. Целта на една партия на избори е да може да реализира своята програма чрез съставяне на кабинет. За нас не е нова коалиционната култура, това е демокрацията… Българите очакват от българските политици да бъдат отговорни да намерят формулата за съставяне на кабинет. Ние сме готови да участваме в намирането на тази формула“. Това каза пред БНР Екатерина Захариева от ГЕРБ.

  Тя увери, че ГЕРБ са готови да говорят с всяка една политическа партия в парламента, за да се намери формула за съставяне на редовно правителство.

  „Естественият ни партньор са ДБ. Крайно време е и те да осъзнаят, че няма как да се правят, че не съществуват ГЕРБ и нашите избиратели“. Захариева допълни, че президентът Румен Радев ще бъде основен опонент на номинирания за държавен глава от ГЕРБ.

  „Кандидатпрезидентската двойка ще бъде обявена в рамките на срока. Тя има шанс да спечели дори да бъде обявена месец преди изборите, ако са добре познати имена в публичното пространство“.

  Според нея българи очернят репутацията на България в Европейския парламент, „целта е да се постигнат дребни политически сметки“.

  По думите ѝ РСМ не трябва да решава вътрешнополитическите си проблеми да се решават на гърба на България. „Винаги сме им подавали ръка в трудни моменти, но България има много ясни и изпълними условия“.  

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg