• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Безплатен тест за желязодефицитна анемия може да открие сериозни заболявания
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Симптомите често са подценявани или непознати за хората

  Стартира информационна кампания “Желязодефицитна анемия – непознатият риск за пациентите”, инициирана от пациентска организация. Кампанията има за цел да повиши осведомеността относно дефицита на желязо и да информира обществеността за симптомите при анемия, които често остават подценени или непознати за хората.

  Желязодефицитната анемия се счита за глобален проблем в областта на общественото здраве, тъй като засяга хора на различна възраст и може да се появи като придружаващо състояние при пациенти с онкологични заболявания, сърдечно-съдови болести, ХОББ, проблеми с бъбреците и други, което да доведе до развитието на сериозни усложнения.

  Информационната кампания предлага достъп до бърз и безплатен тест, с който да се проверят симптомите при желязодефицитна анемия. До момента над 1720 човека се включиха в инициативата и се възползваха от теста, за да проверят своето здраве.

  → НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА СИМПТОМИ НА ЖЕЛЯЗОДЕФИЦИТНА АНЕМИЯ ТУК

  Здравните проблеми, произтичащи от недостиг на желязо, могат лесно да бъдат предотвратени, ако пациентите са запознати със симптомите и последствията от анемия. Информационната кампания има за цел да помогне за намаляване на разпространението на състоянието чрез осъзнаване на симптомите и показване на пациентите на пътя към лечение, профилактика и консултация със специалист.

  Какво е желязодефицитна анемия?

  Желязото е основен микроелемент, от който тялото се нуждае за различни метаболитни процеси като транспортиране на кислород, доставяне на енергия към клетките и защита срещу инфекции. Най-честите симптоми са лесно умаряне от нормални дейности, бледа кожа и сънливост. Засегнатите хора са предразположени към инфекции, тъй като имунната система е отслабена. Най-често се открива връзка между анемията и сърдечно-съдовите заболявания. Ходът на желязодефицитната анемия често остава скрит за дълго време затова единствената превенция е редовната профилактика.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg