• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Руски митничари заловиха контрабандни БТР-и от България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия и Южната оперативна митница са задържали голяма партида контрабандни бронетранспортьори в пристанището на Азов в Ростовска област. Машините са изпратени от България към Беларус транзитно през Русия, съобщи източник от правоприлагащите органи пред ТАСС, цитирани от „Фокус“.

  Общо са открити 20 бронетранспортьора, от които осем са задържани от служителите на реда.

  На границата бяха задържани 8 бронетранспортьора, останалите 12 бяха пуснати от митническите служители. Общата стойност на всички проследени бронетранспортьори е 5 милиона рубли (115 540 лева)“, е разкрил събеседникът на агенцията.

  Източникът уточнява, че при транспортирането на бронетранспортьорите компанията е използвала фалшиви актове за демилитаризация за използване в Руската федерация.

  По този факт Министерството на вътрешните работи на СУТ УТ МВД във Федералния окръг Северен Кавказ е образувало наказателно дело за контрабанда на оръжия и друго военно оборудване“, добававя събеседникът на ТАСС.

  В хода на разследването се оказало, че контрабандните бронетранспортьори е трябвало да бъдат изнесени за Беларус и продадени в Русия за граждански нужди.

  ТАСС все още няма официално потвърждение на тази информация.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg