• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Есенното издание на фестивала Varna Jazz Days ще е от 15 до 17 октомври
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Програмата е колоритна и включва най-новите авторски произведения на изтъкнати български артисти

  За втора поредна година фестивалът Varna Jazz Days ще организира свое есенно издание на 15, 16 и 17 октомври в НЧ “Отец Паисий”.

  “Програмата е колоритна и включва най-новите авторски произведения на изтъкнати български артисти: препратка към силните години на американския джаз от 20 век и балканския музикален фолклор интерпретиран с езика на джаз музиката. Българска соул музика и електронна такава вдъхновена от аналоговия синтез в съчетание с живи инструменти”, разказват организаторите.

  Ценителите на музиката, които посетят Varna Jazz Days ще се насладят на изпълнения на Теодор Петков трио и Balkan spirit ensemble на Владимир Кърпаров; Елена Сиракова & live band и Нейко Бодуров квинтет с Kind of Miles Davis; Георги Илиев квартет и октетът на Димитър Льолев “Малък модерен духов оркестър” с гост Теодосий Спасов.

  В рамките на фестивала е предвидена Работилница за пиано/композиция/импровизация с Константин Костов, която ще се проведе с вход свободен на 16 октомври в НУИ “Добри Христов”.

  Концертите от Varna Jazz Days са с начален час 19:30 и 21:00. Билетите са на цена от 15 лв за отделен концерт и 25 лв. за фестивален ден и може да бъдат купени от магазин НА ТЪМНО на ул. Стефан Стамболов 2. Местата са ограничени.

  Varna Jazz Days Festival 2021 AUTUMN се организира с финансовата подкрепа на фонд “Култура” на Община Варна и Министерството на културата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg