• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  МВФ: Кристалина Георгиева остава на поста си
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Управителният съвет на Международния валутен фонд потвърди пълното си доверие към нея

  Управителният съвет на Международния валутен фонд потвърждава пълното си доверие за управляващия директор на Фонда Кристалина Георгиева и способността й да продължи да изпълнява задълженията си. Бордът се доверява на ангажимента на управляващия директор да поддържа най-високи стандарти на управление и почтеност в МВФ, отбелязва БНТ.

  Това се посочва в официално изявление на Борда на МВФ след заключителната среща на Борда по обвиненията срещу Кристалина Георгиева. Управителният съвет смята, че информацията не доказва категорично, че тя е действала неправилно по отношение на класацията “Да правиш бизнес” през 2018-а в полза на Китай, докато е била ръководител на Световната банка.

  В изявлението се подчертава, че решението за подкрепа спрямо Георгиева е взето след 8 заседания на Борда и две големи срещи с нея, и с представители на адвокатската кампания, изготвила критичния доклад. Все пак се уточнява, че разследването за евентуална манипулация на данни от страна на служители на Световната банка продължава.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg