• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Съдят 21-годишна от Игнатиево за кражба на портмоне и теглене на пари от чужда карта
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Обвиняемата Н.Т. е добре известна на органите на реда, има множество полицейски регистрации и задържания

  Млада жена от Игнатиево отива на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за кражба на портмоне и теглене на пари от чужда банкова карта, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

  Обвиняемата Н.Т. е добре известна на органите на реда, има множество полицейски регистрации и задържания. 21-годишната жена има основно образование и е безработна, а паричните средства, с които разполага, са набавяни чрез престъпления против собствеността, които извършва.
  От справката за съдимостта й е видно, че младата жена е осъждана към настоящия момент по 9 дела за общо 12 престъпления, от които 9 кражби и 3 престъпления по чл. 249 от НК. Към настоящия момент излежава присъда в Затвор – Сливен.

  На 13 февруари 2020 година обвиняемата влязла в магазин за дрехи, намиращ се на бул. „Чаталджа“ във Варна. Забелязала жена, която носела раница на гърба си и се приближила до нея. Разкопчала ципа на едната от преградите на раницата и измъкнала оттам портмонето на жертва си. След това бързо се отдръпнала, скрила откраднатата вещ и напуснала магазина.

  В портмонето Н.Т. намерила 150 лева и лични документи. Освен това намерила и банковата карта на потърпевшата от посегателството заедно с ПИН код към нея. Обвиняемата спряла на първия банкомат и започнала да тегли пари. Успяла да реализира три транзакции и изтеглила сумата от 1000 лева.

  Едва след като се прибрала в дома си пострадалата разбрала, че е жертва на престъпление. Подала сигнал в полицията. Сигнализирала и в банката, която използвала, за откраднатата банкова карта и така разбрала, че от нея вече са изтеглени 1000 лева.

  Предстои делото срещу Н.Т. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. За кражбата по чл.194, ал.1 от НК, извършена от нея, тя може да получи наказание „лишаване от свобода“ до осем години, а за използването на чужд платежен инструмент – престъпление по чл. 249, ал. 1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg