• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Д-р Миндов за разпространението на коронавирус: Ситуацията е трагична, трябва пълен локдаун
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Ситуацията пред кабинетите в момента е трагична. Стълпотворения от деца, възрастни, ковид болни, пълно объркване на потоците, никакъв ред, смесване на болни от всички възрастови групи. Кошмар е в момента, изнемогваме“, заяви пред БНТ д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

  Той е категоричен, че в София трябва да бъде въведен локдаун. „Не трябва да се правят каквито и да е мерки, а да бъде въведен пълен локдаун, тъй като сме минали 600 на 100 000 души по заболеваемост. Всичко трябва да спре, категоричен е д-р Миндов.

  Той обясни, че в София легловата база е почти запълнена. „Обикалят линейки по лечебни заведения, има и човек починал в линейка вече. Надминали сме категорично пика на втората вълна от миналата пролет“, допълни той.

  Според д-р Миндов, трябва да се премине към пълно затваряне на заведения, да се спря всякакъв социален живот, всичко.

  „В “Пирогов” в момента няма свободни реанимационни легла за интубиране. Ако в момента сте ковид болен и се нуждаете от интубиране, трябва да се чака да се освободи реанимационно легло. Положението е трагично“, допълни медикът.

  Относно локдауна, който е крайна мярка, той смята, че това е за един период. „Трябва да стиснем зъби и да разберем, че не трябва да даваме повече жертви“, смята д-р Миндов.  

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg