• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  БЧК раздава храни на нуждаещи се до 12 ноември
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Вижте графика

  До 12 ноември 2021г. продължава раздаването на хранителни продукти по Оперативна програма, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.

  Хранителните продукти ще се раздават в работните дни, от 08.30 до 12.30ч, на следните адреси за град Варна:

  р-н Аспарухово – ул. “Кишинев” 15

  р-н Приморски – кв. Чайка, бл.67

  р-н Младост и р-н Одесос – ул. “Самарско знаме” 1

  р-н Владислав Варненчик – помещение до кметството

  и в област Варна по следния график:

  Едночленните и двучленните семейства ще получат хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства – хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, зелен грах; гювеч, говеждо месо; говежди кюфтета; пиле фрикасе и риба.

  Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.

  Списъците на подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е и Управляващ орган на Оперативната програма.

  Пакетите с храни са предназначени за лица и семейства, подпомагани на различни основания от дирекциите „Социално подпомагане“ и включват следните категории:

  • Лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление през 2019 г.
  • Майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл. 8, ал. 1 и ал.5 от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД) към месец юли 2021 г.;
  • Лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас през 2020 г.
  • Лица с над 90 на сто степен на увреждане с определена чужда помощ и ниски лични доходи от пенсия (до 369,00 лв.), които получават месечна финансова подкрепа по реда на чл. 70 от Закона за хората с увреждания (ЗХУ) към месец юли 2021г.;
  • Лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по реда на чл. 8д от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД) към месец юли 2021г.;
  • Лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на дете при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето (ППЗЗД) към месец юли 2021 г., а по отношение на еднократните помощи – за периода от 01.01.2021 г. до 31.07.2021 г.;
  • Лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, както и лица и семейства, получили финансова подкрепа във връзка с COVID-19, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане (ППЗСП) въз основа на установено индивидуално ниво на материално лишение за периода от 01.01.2021 г. до 31.08.2021 г.

  На този уебсайт https://foodprogram.redcross.bg/  може да се направи справка по ЕГН дали фигурирате в списъците с правоимащи лица, изготвени от Агенцията за социално подпомагане.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg