Новак Джокович e бил с коронавирус през декември

Свят

08-01-2022, 11:12

Снимка:

youtube, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това са обявили адвокатите на световния номер едно в документите, подадени към съда в Мелбърн

Тенис звездата Новак Джокович е получил „медицинско изключение“ от ваксина за влизане в Австралия заради скорошно прекарана инфекция от COVID-19. Това са обявили адвокатите на световния номер едно в документите, подадени към съда в Мелбърн, предаде БНТ.

"Дата на първия положителен COVID-19 PCR тест е от 16 декември 2021 г.", обявиха представителите на Новак Джокович.

Ще припомним, че на тенисиста беше отказан достъп до първия за годината турнир от Големия шлем и навлизане на територията на страната, след като кацна в Мелбърн тази седмица. В момента той е в имиграционен арест в местен хотел. Сърбинът подаде жалба в съда, която трябва да бъде разгледана в понеделник.

Случаят с Джокович предизвика огромен протест в Австралия и вълни както на одобрение, така и на недоволство от действията му по целия свят.

Новак Джокович, който заяви, че е против ваксинацията, получи “медицинско изключение“ да играе в турнира с решение, което вбеси много обикновени австралийци. В страната има много висок процент на ваксинирани.

Като мотив за задържането му на летището беше, че той "не е успял да предостави подходящи доказателства" за своето "медицинско изключение".

В съдебните документи, публикувани в събота, адвокатите на Новак Джокович обявяват, че 14 дни след като е дал положителна проба през декември, играчът вече „не е имал температура или симптоми на COVID-19 за последните 72 часа“.

Вчера световните агенции съобщиха, че чешката състезателка Рената Ворачова е била задържана и най-вероятно ще бъде депортирана. Тя обаче отказа да оспори решението на австралийските власти за отнетата ѝ виза и се очаква да напусне страната.