Новак Джокович разясни ситуацията с неспазената карантина

Спорт

12-01-2022, 08:41

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Сръбският тенисист Новак Джокович излезе с изявление в социалните мрежи, в което обясни защо не е спазил карантина по време на престоя си в Белград след 16 декември, когато излиза положителният му резултат за коронавирус. Той нарече “дезинформация” публикациите, които се появиха в последните дни и е категоричен, че иска да успокои обществеността.

“Искам да подчертая, че се постарах да осигуря безопасността на всички и проведох своевременно тестове. Присъствах на баскетболен мач в Белград на 14 декември, след което стана известно, че у редица хора е бил установен COVID-19. Нямах симптоми, но си направих бърз антигенен тест, който беше отрицателен. Въпреки това си направих и PCR тест.

На следващия ден посетих мероприятие в Белград, за да наградя деца, като преди това си направих нов тест за антитела, който беше отрицателен. Нямах никакви симптоми, чувствах се добре. Нямах все още резултатите от официалния тест.

На следващия ден, 18 декември, бях в своя тенис център в Белград, за да изпълня ангажимент към френското издание L’Equipe. Отмених всичките си останали ангажименти. Спазвах социална дистанция и мерки, като свалих маската си единствено за фотосесията. На връщане към дома ми след интервюто, за да се изолирам за определения период, си дадох сметка, че съм направил грешка. Трябвало е да откажа този ангажимент, но не исках да подвеждам представителите на изданието.

Живеем в трудни времена на глобална пандемия и понякога възникват такива грешки. Предоставихме допълнителна информация на правителството на Австралия. Повече няма да коментирам нищо по темата от уважение към Австралия, властите и текущата процедура. Да играя в Мелбърн за мен е винаги чест и привилегия. Просто искам възможността да играя с най-добрите пред една от най-добрите публики в света”, завършва водачът в световната ранглиста и носител на 20 титли от Големия шлем – Новак Джокович.