Зарадваха Новак Джокович с многомилионна новина

Спорт

19-01-2022, 09:05

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

След скандала с депортирането му от Мелбърн Новак Джокович научи важни новини от своите спонсори. Докато тенисист №1 в света водеше битка за участие на Australian Open от началото на месеца, в западните медии се появиха информации, че Джокера ще бъде изоставен от своите спонсори и той ще претърпи много големи финансови загуби.

Според изчисленията те щяха бъдат над 30 милиона евро. Като причина беше посочено, че компаниите не желаят да бъдат свързвани с човек, който се противопоставя срещу общоприетите правила свързани с ограничаването на COVID-19.

Сега обаче става ясно, че повечето мастити спонсори на Ноле остават с него, въпреки че сезонът за 34-годишния сърбин продължава да бъде под въпрос. Все повече турнири обявяват, че се изисква задължителна ваксинация срещу коронавирус от тенисистите.

Авторитетното издание „Фобрс“ е изпратило запитване до всички компании, свързани договорно с тенисиста. Към момента категорично окончателно решение не е взела само една компания, на която Джокович се явява рекламно лице. Това е производител на спортна екипировка.

„Възможно най-скоро ще проведен разговори с Новак Джокович, за да обсъдим своето сътрудничество след случилото се в Австралия“, обявха от компанията.

Другите два големи спонсори на сръбския тенисист изглежда запазват подкрепата си към носителя на 20 титли от Големия шлем.

„Новак Джокович сам носи отговорност за постъпките си. Не ние можем да се ангажираме с неговите лични решения. Ще продължим партньорството си с тенисист №1 в света“, коментират от „Юбло“ пред авторитетното издание.

През миналата година Новак Джокович е спечелил 34,5 милиона долара, което според „Форбс“ го нарежда на 46-о място в класацията на най-добре платените спортисти.