Олимпийските игри в Пекин ще започнат със скандал и бойкот

Спорт

04-02-2022, 09:28

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Зимните олимпийски игри в Пекин ще започнат със скандал и бойкот. Индийските спортисти няма да се появяват на церемонията по откриването, която ще започне днес от 14:00 часа българско време. Причината за това решение на втората по население държава в света е един от участниците в щафетата с олимпийския огън, заради което в Делхи съзряха огромна провокация от китайска страна.

„Много е жалко, че китайската страна реши да политизира такова събитие като откриването на олимпийските игри“, обяви Ариндам Багчи – говорител на индийското министерство на външните работи.

Причината за решението е публикация в контролирания от китайското правителство в. „Глобал Таймс“, където е посочено, че факелът с олимпийския огън ще бъде носен от военен командир.

Ариндам Багчи допълни, че освен спортистите от страната, на церемонията по откриването няма да присъства и официална делегация от посолството в Пекин.

Както е известно, САЩ, Австралия, Великобритания и Канада обявиха дипломатически бойкот на зимните олимпийски игри в Пекин.