ВМРО започва серия от протести срещу правителството

Политика

19-02-2022, 21:31

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Първият е насрочен за понеделник от 11 часа пред Министерския съвет

Евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и един от тримата съпредседатели на ВМРО, съобщи, че организацията започват серия от протести срещу правителството.

Първият е насрочен за понеделник от 11 часа пред Министерския съвет, съобщава „Труд“. Той ще е срещу цените на енергоносителите.

„Не разбирам защо МС не приема разумни решения, които биха намалили цените веднага - намаляване на ДДС върху сметките за ток, мораториум за продажба на ток от атомната ни електроцентрала навън, мораториум върху плащанията на парниковите газове от „Мариците“. Това ще намали цената на тока веднага и за потребители, и за фирми. Затова ще блокираме центъра на София с искане правителството да започне да работи като правителство, за което са избрани“, коментира Джамбазки.

Той посочи, че другата тема, заради която вероятно ще има протест, е темата за Република Северна Македония.

„Моят мотив и причина да се занимавам с политика е твърдата ми вяра в защита на българската кауза в Р Северна Македония - историческа и сегашна. Изявления от типа „ние трябва да оставим настрана историята“ са напълно неприемливи, те са предателство, както и тези, че „ще работим за бизнес, а човешките права ще ги оставим за после“, каза още евродепутатът.

Той заяви, че западноевропейският елит е полудял, щом го преследва и набеждава заради помахване в европарламента, което било нацистки поздрав.