Гърция предлага втора бустерна доза срещу COVID-19 на лица над 60 години

Тя ще се поставя най-малко четири месеца след предишната ваксинация

Гърция ще предложи втора бустерна доза ваксина срещу COVID-19 за хората на и над 60 години. Тя ще се поставя най-малко четири месеца след предишната ваксинация, предаде агенция Ройтерс, цитирана от Нова ТВ, като се позовава на гръцки здравни служители.

"Платформата за това ще бъде отворена на 7 април", заяви на брифинг Мариос Темистоклеус, главен секретар в гръцкото Министерство на здравеопазването, отговарящ за ваксинациите.

Друг служител на здравното министерство посочи, че решението да се предложи поставяне на четвърта доза иРНК ваксина е взето, след като случаите на зараза в страната все още са високи, а бустерната доза е показала, че е ефективна за предотвратяване на смъртни случаи в резултат на коронавируса.

Здравните власти в Гърция съобщиха днес за регистрирани 18 988 нови случая на коронавирус и за 70 починали вследствие на болестта. С това общият брой на случаите на COVID-19 в страната достигна 3,11 милиона. Около 72 процента от 11-милионното население на страната е напълно ваксинирано срещу COVID-19.