Национален кръг "За Македония": Правителството се проваля в политиката си спрямо РСМ

Политика

16-06-2022, 16:29

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

С позиция за вчерашното изслушване на външния министър в оставка Теодора Генчовска в парламента излезе неправителствената организация "Национален кръг за Македония“.

"Правителството се проваля в политиката си спрямо Република Северна Македония", казват българските историци, членове на организацията.

Професор Николай Овчаров постави позицията за станалото вчера в пленарната зала и го определи като провал и аматьорщина за правителството, водено от премиера Кирил Петков:

"Аматьорщината и импровизациите са недопустими, когато става дума за външната ни политика, особено на тема Македония, която има своите дълбоки проекти в самото българско общество. Макар заседанието на Народното събрание да бе обявено за открито с цел да не се изнесат засекретените данни, все пак стана ясно, че правителството е започнало отстъпление по ключови въпроси на позицията за Република Северна Македония, а също така, че се е водила двойна външна политика, като функциите на външен министър фактически са били незаконно иззети от премиера Кирил Петков и неговия сив кардинал съветничката Весела Чернева", заяви той пред БНР.