Ресторантьори искат вето върху връщането на ДДС за бира и вино

Общество

04-07-2022, 15:41

Снимка:

Nova News, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Браншът се надява на предсрочни избори, тъй като видяхме, че това управление не се интересува от сектор "Туризъм", заяви Ричард Алибегов

"Очаквахме, че ще има нови мерки, а научихме, че такива за бизнеса не са предвидени. На всичко отгоре без никаква мотивация се отнема намаленото ДДС на бира и вино. Написахме писмо към президента с молба за вето на това решение". Това каза в предаването „Твоят ден” по "Нова нюз" председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той коментира, че в други страни в ЕС ще има помощи за бизнеса до 2023-2024 г.

"Натрупаните загуби и последствията от ковид кризата не могат да бъдат изтрити с гумичка. Изтече и последната мярка 60/40 и държавата не я продължи. Министърът на туризма не направи нищо за удължаването й, нито защити бранша за ДДС на алкохола.", каза още Алибегов.

"Нямаме диалог с властта. Организираме в момента национално събиране във Велико Търново, за да представим какво е произтекло от разговорите с партиите, какво  е обещано на бранша, какво се е случило впоследствие. Браншът се надява на предсрочни избори, тъй като видяхме, че това управление не се интересува от сектор "Туризъм". Надяваме се следващото да се интересува и да ни обърне подобаващото внимание.", подчерта председателят на БАЗ.