Карлос Контрера: Ултралибералният модел системно проваля Европа

Политика

12-05-2023, 11:29

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Длъжни сме да гарантираме на бъдещите поколения, че няма да им бъде отнето правото да бъдат част от националната си култура, казва общинският съветник в София от ВМРО

Европейски културен уикенд на Партията на европейските консерватори и реформисти (ЕКР) ще се проведе в София от 12 до 14 май 2023 г. Официалното откриване на събитието ще бъде в 9.10 часа в събота (13 май) в зала №6 на Националния дворец на културата.

„Европа системно се проваля на всички фронтове.Вината за това е на ултралибералния модел, който проповядва заличаването на националното, федерализация и налагане на типично болшевишки модел. Ляволибералназеленистка утопия, която наричам либерален екстремизъм, защото освен крайно глупава е и крайно агресивна, е провал. Радвам се, че темата за местната власт ще бъде ключова в дискусиите, защото тази част от управлението в годините беше силно ерозирана и пропита от ляволибералните дивотии до степен тормоз и диктат над гражданите“, каза преди събитието общинският съветник в София от ВМРО и  председател на политическа група „Патриоти за София“ Карлос Контрера.

Той допълни, че групи за натиск, различни НПО и формации са се вклинили в местната власт, откъдето получават плацдарм да налагат идеите си, обилно гарантирани с достъп до общинските бюджети и европейски проекти.

„Това даде възможност същите да придобият силна база за достъп и до националната политика под лозунгите за зелени идеи, промяна и нов модел в политиката. Резултатите са почти еднакви навсякъде - отричане на традиционните ценности и политики и замяната им с утопии и извращения. Аз смятам, че ние сме длъжни да работим за формула, която да обедини в една платформа традиционалистите, консервативно мислещите хора, да начертаем хоризонт и да дадем отпор навсякъде и за всичко на тези, които насила искат да променят светогледа ни. Противното мнение, противоречията, споровете са едно, а силовото налагане на фриволни идеи и социални експерименти с хората и градовете - съвсем друго. Като хора, смятащи че всяко нещо, всяка политическа стъпка, действие трябва да бъдат добре премислени, обсъдени, ние сме длъжни да намерим сили в себе си да надмогнем стари противоречия и предистория и да гарантираме на бъдещите поколения, че няма да им бъде отнето правото да мислят и да бъдат част от националната си култура и философия“, допълни Контрера.

„Европейските културни уикенди“ са най-новата инициатива на Партията на европейските консерватори и реформисти, чийто председател е премиерът на Италия ДжорджаМелони. Програмата на конференцията в София ще предложи културно-историческа обиколка на българската столица, разговори, обхващащи най-новите тенденции в консервативната мисъл и най-новото в управлениетона политиката на Европейски съюз. Акцент ще се сложи на Дезинформацията като политически инструмент, Консерватизмът на местно ниво, Европейската култура и идентичност като водещ приоритет.Панелите ще включват водещи оратори като членове на Европейския парламент, високопоставени лица в европейските консервативни партии, академици, журналисти имеждународни експерти.

В събитието ще участват българските представители в Европейския парламент Ангел Джамбазки (съпредседател на ВМРО и член на борда на директорите на ЕКР) и Андрей Слабаков, евродепутатът Карло Фиданца (Италия), италианските депутати от управляващата партия Италиански братя Антонио Джордано (генерален секретар на ЕКР), Марта Шифоне(ръководител на отдела за професии на „Италиански братя“) и Мауро Ротели (председател на комисията по околна среда), председателят на румънската партия „Дясна алтернатива“ Адела Мирза и др.

От Българска странаще участват още съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов, бившият министър на околната среда и водите Нено Димовобщинският съветник от София Карлос Контрера (председател на политическа група „Патриоти за София“), журналистите Мария Цветкова (член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО) и Владислав Апостолов.

Допълнителна атракция на събитието ще придаде разходка с ретро трамвай.