17 депутати с наказания заради саморазправата в парламента

Политика

02-06-2023, 13:31

Снимка:

НС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Председателят на Народното събрание Росен Желязков наказа с дисциплинарна санкция „порицание” 17 депутати заради сблъсъците в пленарната зала през вчерашния ден, съобщава Нова тв.

Припомняме, че в четвъртък депутати на „Възраждане” и „Продължаваме Промяната - Демократична България” стигнаха до физическа саморазправа. Причина за това станаха споровете за бъдещ кабинет. Имаше дърпане на ризи и чупене на очила.

Наказаните са Явор Божанков, Николай Дренчев, Светослав Тодоров, Славчо Крумов, Ангел Георгиев, Златан Златанов, Цончо Ганев, Климент Шопов, Константин Бачийски, Манол Пейков, Искрен Митев, Веселин Вешев, Йордан Тодоров, Настимир Ананиев, Станислав Стоянов, Виолета Кърпачева и Емил Янков.

„Моето решение е за налагане на дисциплинарната санкция „порицание”. Вие сами бяхте свидетели на тази масовост, на това нарушаване, което най-образно може да се опише с понятието на нашите западни съседи като „тепачка”. Давам си ясна сметка, че една част от депутатите може да са били в ситуацията на защита”, посочи Желязков.