От днес до петък постепенно ще се затопля

Общество

07-06-2023, 06:20

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Днешният ден започва със слънчево време. Преди обед над страната ще има разкъсана облачност по Черноморието. Следобед облачността над западните райони ще се увеличава. 

Ще превалява и прегърмява в крайните западни райони, като условия за градушки има в югозападните части от страната. На изток валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб от изток, със скорости до 20 километра в час.

Максималните температури ще са от 23 до 29 градуса, в западните полета - 21-22, а по Черноморието - 23-24, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова. 

През следващите дни над балканските страни ще се развиват мощни купести облаци, с прегърмявания и превалявания в централните и западни части от полуострова. Мощни купести облаци ще се развиват над България и  Западна Гърция. 

От днес до петък постепенно ще се затопля, като валежите с летен характер ще бъдат често явление главно в Западна България. В четвъртък и петък валежите ще бъдат слаби в западната половина от страната. В събота и в неделя - отново дъждовно.