Пеевски вече е член на Комисията по конституционни въпроси

Политика

07-06-2023, 14:05

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Делян Пеевски от ДПС беше избран за член на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание, предаде БТА.

Решението подкрепиха при прегласуването 109 депутати, 67 бяха „против“ и осем се въздържаха. „За“ гласуваха от ГЕРБ-СДС, ДПС и „Има такъв народ“. От „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) бяха „против“ и „въздържал се“. Присъстващите народни представители от "БСП за България" и един от ГЕРБ-СДС също гласуваха „против“. От „Възраждане“ не участваха в гласуването. 

От състава на Комисията по правни въпроси беше освободен Гюнер Ахмед от ДПС и колегата му Делян Пеевски зае неговото място.

Преди гласуването Пеевски се срещна с Кирил Петков за разговор за конституционните промени. След това депутатът от ДПС коментира пред БНР: "Нека да видим, да разговаряме. Нали това беше смисълът, вчера ги подкрепихме само заради това. Нашият проект може да го видите - той бе раздаден на всички преди година и половина. Обсъждаме го в момента, Те също имат проект, който чакаме да ни изпратят. Предложенията няма да бъдат само "наши" или "ваши". От всички проекти ще направим един, който заедно ще внесем".