На първото заседание на МС: Денков поръча проверка на големите харчове във всяко министерство

Политика

07-06-2023, 15:34

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Всеки министър да направи проверка на големите разходи в министерствата, направени през последните седмици и месеци и да провери дали има забавени процедури, поръча на членовете на новия кабинет премиерът Николай Денков на първото заседание на Министерски съвет, съобщава БНТ.

Той се позова на медийни публикации "за раздадени милиарди левове без да е ясно дали са насочени целесъобразно, ефективно и ефикасно", както и за забавени процедури по министерства, които рискуват да доведат до загуба на финансиране.

"Всяко забавяне в последната година на програмния период може да коства много скъпо на бюджета и на държавата", каза Денков.

Като непосредствени задачи пред новия Министерски съвет Денков открои подготовката на бюджета като призова всички министри да съдействат на Министерство на финансите; окомплектоването на кабинетите по министерства, предвид освобождаването хна заместник-министрите в последния ден на служебното правителство; довършването на управленската програма заедно с експертите от Народното събрание, която Денков определи като "нашия план, график, Библия".

"Моля да действате експедитивно и решително, защото нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни, и в същото време не трябва да е за сметка на качеството. На добър час! Сигурен съм, че може да успеем, стига да работим като екип", каза Денков.