Мирон Крумов: Не вярвах, че цяла група хора може да са толкова глупави

Политика

28-05-2023, 18:19

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на Мирон Крумов

ПП се простреляха смъртоносно… в крака. Ако беше в главата, нямаше да пострадат, защото очевидно там е празно.

Народът е казал, че човек каквото сам си направи, друг не може да му го направи.

Как наричаме човек, който е несъобразителен, наивен, глупав, инат, горделив и който е неспособен да се учи от грешките си? Аз бих го нарекъл пълен идиот.

Това са необходимите качества, за да вземеш следните решения:

А. Да вкараш в редиците си Руди Гела.

Б. Да знаеш, че една голяма онлайн среща се записва, но въпреки това да говориш неща, които са недопустими за казване дори в тесен кръг.

Аз самият не вярвах, че човек – не, всъщност цяла група хора – може да са толкова глупави. Затова първото ми предположение беше, че става дума за манипулация. Уви… Единствената ми надежда е, че ядрото от глупост в ПП се ограничава до конкретни фигури в ръководството. Бих посъветвал останалите да се дистанцират от тях. (Между другото, в ГЕРБ има нещо подобно – там има свестни и способни хора, които носят като тежко бреме лидера си)

Слушах Тошко Йорданов днес по БТВ – ИТН ни били предупредили за ПП… Едва ли не ни се сърдят, че не сме им повярвали. Но те ИТН са постоянно сърдити – то идва от лидера им. Навремето няколко пъти съм се разминавал със Слави Трифонов по коридорите на БТВ. Всеки път му казвах с любезна усмивка „Добър ден“, а той мълчеше. Един път изръмжа нещо. Лъчезарен тип.

ИТН имат огромен комуникационен проблем. Те винаги се държат арогантно, хъшлашки и говорят така, все едно са постоянно в състояние на афект. Когато се държиш така, хората не могат да отсеят фактите от истерията, истината от преувеличеното и сериозното от несериозното. Помните ли приказката за „лъжливото овчарче“? Е, ИТН са като истерично овчарче. Ако започнат да се държат като зрели политици, тогава ще ги слушаме по-внимателно.