Борисов: Има министри в кабинета на Орешарски, както и самият той, които можеш да ги гледаш и да се смееш от сутрин до вечер

Политика

13-05-2014, 12:45

Автор:

Христина Рибарска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов: Трудно ми е да приземявам хората, след като Бареков и Станишев им обещават „цветя и рози, мед и масло”

Орешарски трябва да освободи Дивизиева от поста началник на кабинета!

Бойко Борисов ексклузивно за Bulgariautre.bg: С един глас да победим БСП е плюс за нас

Борисов: За една година – тотален провал на управлението

Борисов: Станишев лъже полицаите, че ще им вдигне заплатите (видео)

Борисов: Задкулисието решава нещата в политиката, не честната победа

Борисов: Ако изкарат така още една година, ще паднат като зрели круши

Цветанов: Срещата на Борисов с Меркел е показател за доверието на нашите европейски партньори

Държавата фалира бавно, докато смехотворни клипове на БСП се въртят по телевизиите (видео)

БСП дават 160 млн. евро за клипове срещу ГЕРБ. Това ли е европейски дебат? (видео)

Не мога да проумея как е възможно столетница да страда от такъв дефицит на кадри!

Бойко Борисов в екслузивно интервю за Bulgariautre и News.bg:

Има ли нещо, за което съжалявате, което сте пропуснал, докато управлявахте страната?

Винаги има много неща, които могат да се направят по-добре. Винаги има грешки, има и пропуски. Важното е навреме да се отстраняват. В болшинството от случаите, така съм постъпвал. Може да съм закъснял с някои решения, но важното е, че всички сме си извадили поуки от тях.

Услади ли му се на Станишев властта и затова ли не я пуска?

Той е странен човек! Сега иска да става евродепутат, водач на листа е. Преди 4 години  говореше, че е най-подготвеният за премиер. Сега има възможност да бъде премиер, но не е! Аз си го обяснявам единствено с това, че той трябва всеки ден да излъже за нещо. Ето днес чета по вестниците - казал, че открили нови 40 000 работни места. Статистиката сочи, че безработицата се е повишила – именно с 40 000 души. Вместо минус, той слага плюс. Правихме референдум за АЕЦ „Белене”, обясняваше как от първия ден, в който дойде на власт, ще започне строежа. Равносметката – за 1 година и половина има само едни 14 млн. лв. похарчени за референдума.

Всеки ден се оправдава, че ГЕРБ му пречел за „Южен поток”. ГЕРБ не му пречеше за ПР-а с първа заварка на две тръби, взети под наем, а му пречи да подпише договора?! ГЕРБ няма никаква власт в момента, за да му пречи. С една дума я докара дотам, че ЕК да ни иззема воденето на преговори и то за важни инфраструктурни проекти. Аз го казах, когато имахме проблеми с цената на тока. Те в момента умишлено я задържат. Това доведе вече до фалит НЕК и БЕХ, защото да задължиш такива компании с по няколко милиарда лева – това си е технически фалит!

Аз си дадох оставка, за да се произнесат хората. Оценката за управлението на ГЕРБ ни я даде народът. За пръв път в новата ни история народът постави една партия, след управлението й отново на първо място! Така че, какво говорят другите, няма значение. Милион и сто хиляди ни поставиха на първо място!

За Вас по-лесно ли е това правителство (буквално) да избута един мандат на власт, за да видят хората какви ще са последствията?

И какво като видят хората?! Това е трагедията на България. Забравиха българите много бързо как през 1996 година Жан Виденов и БСП направиха пенсиите 3 долара на месец и фалираха банковата система.

Има ли кадрова криза в ГЕРБ? Готов ли е ГЕРБ да поеме властта?

ГЕРБ премина през един отличен период. Бяхме опозиция, когато бях кмет на София. Бяхме управляващи. Сега ние управляваме общините с 80% от населението. Натрупахме и опозиционен опит, и в същото време ГЕРБ успя да се очисти от всички, които по една или друга причина не са били за ГЕРБ, за тази партия. Сега вече знаем кое може и кое не може да се случи, какво и как трябва веднага да се направи. Нещо, което преди 4 години трябваше да сглобяваме. Вижда се, че БСП има такава управленска немощ, такива смехотворни кандидатури за кадри, че не мога да си представя как толкова многогодишна партия, столетница, е с такъв дефицит на кадри, с толкова малък капацитет. Има министри в правителството на Орешарски, както и самият той, които можеш да ги гледаш и да се смееш от сутрин до вечер. Толкова са мили, некомпетентни и жалки. Особено има едни женици, министри, че не ти е удобно и да ги атакуваш. Носят позитивизъм- разсмиват, като ги видиш и чуеш, защото не е лесно в днешно време да се разсмее човек!

Предизборния клип на БСП - възход или падение?

Затова се наложи да сравня предизборните клипове на нашите опоненти от БСП и ДПС, както и на останалите участници в евроизборите. Такава помия, черен ПР, такова безпардонно говорене, абсолютни лъжи, безскрупулност в изказванията, не си спомням да е имало досега! То беше гласувай за Бойко, получаваш Костов...

Сега съм си наложил да не ги гледам, да не ги слушам. Слушам музика и така ми е най-добре, защото иначе човек не може да не го изживее!

 

 

Очаквайте продължение!