Моля ви, не ме карайте да остарявам с Румен Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова...

Писателят Христо Стоянов, Фейсбук

МОЛЯ ВИ, ПОДАРЕТЕ МИ СТАРОСТ

Тази година навършвам шестдесет и пет години. Следите ли ми мисълта. Шестдесет и пет години. Моля ви, направете ми един подарък. Така ще подарите бъдеще на децата си.

Моля ви, не ме карайте да остарявам с Румен Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова... Искам да остарявам красиво. Не искам да сънувам кошмари, а когато се събудя да живея с тях.

Представете си как тези хора ще изглеждат след пет години, имайки предвид тяхната промяна през последните пет години. Тишината в спалнята на Татяна Дончева се нарушава само от логореята на Мая Манолова и Корнелия Нинова... В присъствието на един вдигнат юмрук, който единствен напомня за фалическо присъствие... Представете си само за миг - остаряване под юмрука на Радев и влачещият се подире му език на Слави Трифонов...

Моля ви, не искам да остарявам с тези хора. Бих им занесъл хляб, кисело мляко ще отида да им купя от магазина... Но, моля ви, не ме карайте да остарявам под техните урочасващи погледи. Спестете ми остаряването с тях. Защото то значи състаряване. Не искам тези години от живота ми да минават под комунистическия лозунг: "Да преизпълним петилетния план. За пет години да остареем толкова, колкото други остаряват за двадесет години"... Така ще спестите и кошмарите на децата си.