Операта пуска семейни билети

Архив Варна

27-10-2009, 11:38

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Операта започва сезона с по-ниски цени. Семейство от четирима ще плаща 20 лв., за да гледа хитови мюзикъли, опери и балети. Входът е за местата в партера и на първи балкон.

16 лв. е фамилната промоция за втори балкон.

Оперно-филхармоничното дружество въвежда и нова екстра за групи от ученици, студенти и пенсионери. Пакетът „Група плюс” отваря вратите на музикалния храм срещу 4 и 5 лв. Отстъпките са за първите три реда на партера и за втори балкон. Могат да се ползват от групи или компании от минимум 7 човека.

Група от десетима също ще ползва отстъпка. При заявка за посещения от фирми и организации билетите от 15, 12, 10 и 8 лв. падат на 12, 10, 8 и 6 лв.

По-евтин вход ще има за притежателите на Мулти нет карти.

Ново за сезона в Операта ще е и екстрата за хора от културните институти в града. Те ще гледат музикално изкуство срещу 4 лв.

Сезонът в Операта започна с гастрол на младия пианист Георги Черкин, неувяхващия хит „Българи от старо време” с Руслан Мъйнов и Стефан Рядков и балета „Пепеляшка”.

На 28 октомври фаворитът на варненската публика Емил Иванов излиза в ролята на Каварадоси в операта „Тоска” от Пучини. Солистката на Варненска опера Линка Стоянова ще играе Флория Тоска, а Нико Исаков – Скарпия.

На 30 октомври балетът играе сценична версия на „Анна Каренина” по хореография на Константин Илиев.