Касим Дал: ГЕРБ и Атака управляват държавата

Архив Варна

01-11-2009, 14:42

Снимка:

ОРЛИН ЦАНЕВ

Автор:

ДАРИНКА ИЛИЕВА

Всичко от Автора

„Факт е, че държавата се управлява от ГЕРБ и Атака, и всички трябва да го знаят. Мнозинството е ясно. От време на време то е подкрепяно от Синята коалиция и РЗС”.

Това коментира днес във Варна зам.-председателят на ДПС Касим Дал по време на областната конференция на партията. Морските хора на Доган трябва да изберат по-късно днес нов областен председател и ръководство на ДПС във Варна. Предварително издигнатите кандидатури са на настоящия областен лидер Ерджан Себайтин и на общинския председател и зам.-шеф на Общинския съвет във Варна Янко Станев. Изборът обаче е закрит за медиите.


Анализът на ДПС за първите сто дни на управлението на ГЕРБ вероятно ще бъде представен във вторник в парламента. Тогава се очаква партията да даде становището си и за предложението за бюджет 2010.


„Има фрапиращи неща в първите 100 дни от управлението на ГЕРБ. Не може от 28 областни шефове на полицията да оставиш само пет. Това, ако не е политическа чистка в една система, която по правило трябва да е деполитизирана, за какво говорим. Такава тотална чистка никога не е имало от началото на прехода у нас. Спират се проекти в малките населени места. ДПС няма да се откаже от хората там и ще бъде зад тях. Получаваме и сигнали за реваншизъм по места”, коментира Дал.


Според него ДПС е получила много висока оценка от избирателите на парламентарните избори. В момента по структурите в страната вървят конференции, след които ще се проведе и национална конференция на партията.


„В ДПС няма разколебаване, защото сме в опозиция. Отсега се готвим за следващите местни избори. Вчера спечелихме вота в Дулово. ДПС направи най-доброто си представяне на последните избори. Няма друг такъв феномен в политическия живот у нас. За десет години, откакто ДПС е на политическата сцена, почти удвоихме резултата си. Партията буди завист и затова от две години тече грозна кампания срещу нас. Ние обаче разширяваме влиянието си. Бъдете сигурни, че ДПС ще вдигне резултата си на следващите местни избори”, категоричен е зам.-председателят на Централния съвет на ДПС.
Колегата му Йордан Цонев, който също присъства на Областната конференция на ДПС във Варна и беше избран за депутат от морската столица, обаче отказа да говори пред медиите. Цонев заяви, че от два месеца е взел решение да спре медийните си изяви. На конференцията присъства и депутатът Камен Костадинов.