Преизбраха Ерджан Себайтин за областен лидер на ДПС във Варна

Архив Варна

01-11-2009, 17:50

Снимка:

ОРЛИН ЦАНЕВ

Автор:

ДАРИНКА ИЛИЕВА

Всичко от Автора

Варненският актив на ДПС преизбра днес Ерджан Себайтин за областен лидер на партията. При тайно гласуване той получи почти двойно повече гласове от конкурента си – общинският лидер на ДПС и зам.-шеф на Общинския съвет във Варна Янко Станев.

За нов три годишен мандат на Себайтин гласуваха 221 делегати на Седмата областна конференция на ДПС. Опонентът му Янко Станев пък получи подкрепата на 121 делегати.
Припомняме, че избора на нов областен лидер беше закрит за медиите. След обявяването на резултатите двамата конкуренти си стиснали ръцете и декларирали, че ще работят заедно, научи репортер на „Варна утре”.
Делегатите са избрали нов Областен съвет, който се състои от 49 души и са приели програмна декларация, която очертава бъдещото развитие на областната структура.
Пред делегатите депутатът и зам.-председател на Централния съвет на ДПС Касим Дал подчертал значението на Варна за партията. Той припомнил, че ДПС е тръгнало от морската столица и поздравил учредителите на партията, които били сред делегатите. Дал заявил, че страната се управлява от нова коалиция между ГЕРБ и Атака. На конференцията присъстваха варненският депутат и зам.-председател на ЦОБ на ДПС Йордан Цонев и колегата му в парламента Камен Костадинов, които също са взели думата след избора на нов областен лидер.