Преглед на съботния печат

Архив Варна

01-11-2009, 18:21

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Основната тема от първите страници на съботните варненски вестници напълно очаквано е свинският грип. Уводните материали на всички издания са за обявената 3-дневна грипна ваканция в училищата като дори заглавията са почти еднакви.

Потокът от информация е един и същ като само вестник „Народно дело” е изкарал на първа страница различна новина, според която най-вероятният нов изпълнителен директор на агенция Морска администрация ще бъде капитанът на „Калиакра” Тома Томов.

Останалите теми са самоубийството на мъжа от Аспарухово, статистиката, че мрем по-често от сърце, отколкото от рак, тайните на дълбоководната археология и отчет на колежа по туризъм. Вестник „Позвънете” е отделил внимание на женското царство на манежа във „Виница”, „Черно море” уведомява читателите си, че заради октомврийския студ парното ще бъде пуснато по-рано. Доста по-шарен е седмичникът „Уикенд”.

От страниците ни заливат заканите на Златко Баретата, че смята да напусне България, ако го оправдаят, хомосексуалните забежки на известни дами от властта, проблемите на Дони с бръсненето и на Бербатов с тъща му, като и любовните афери на Тодор Живков и знайни и незнайни герои от родните реалитита, фолкаджийки, артисти и музиканти. Достойно място на страниците е отделено и на премиера Бойко Борисов, чието влизане във властта било предсказано от баба Ванга с думите: От огъня ке дойде, България ке спаси.