Дадоха ход на делото срещу Иван Славков, започват разпитите на свидетели

Архив Варна

02-11-2009, 11:25

Снимка:

ВАЛЕНТИН ВЕЛИКОВ

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Въпреки исканията на защитата на бившия общински съветник Иван Славков за отвод на варненските магистрати на всички инстанции, съдът даде ход на делото преди около час и направи графика за разпит на свидетели и вещи лица.

„Ние искаме само справедлив процес за клиента си. Аз лично научих едва тази сутрин, че Славков е внесъл искане до главна прокуратура за отвод на магистратите във Варна, като в жалбата си подробно е описал как са правени опити за въздействие на свидетели от длъжностни лица като е посочил и имена. Затова ние не искаме нищо повече от гаранция, че магистратите няма да са предубедени от предишни гледания на мерки и контакти с разследващите. Затова нямаме никакви претенции дали делото ще се гледа в Бургас, в Търново или някъде другаде. Само да не е във Варна. Ако Славков е виновен, ще си понесе наказанието”, обясни единият от адвокатите му Бранимир Балачев. Съдът изслуша внимателно всички доводи на обвиняемия и защитата му и след 5-минутно заседание отхвърли исканията и даде ход на делото.
На подсъдимата скамейка са изправени бившият общински съветник и собственик на ФК „Спартак” Иван Славков, Янко Колев, Николай Хаджимихайлов, Пейчо Пеев и Свилен Николов. Те останаха единствените от 24-амата задържани по мегаделото 130 за търговията с наркотици и женска плът в града, които отказаха да подпишат споразумения със съда. Част от свидетелите по делото бяха доведени в съда от полиция. Самото дело е определено за 5 дни – от днес до петък. За това време магистратите трябва да разпитат всички свидетели, вещи лица, обвиняемите и да чуят пледоариите на защитата и прокуратурата. Поради сериозността на делото по него работи екип от трима прокурори и разширен съдебен състав. Ако няма никакви процесуални пречки и в заседанията се явят всички призовани свидетели, в края на седмицата обвиняемите може да чуят решението на съда.