Пътнически влак удари камион на гара Чернево

Архив Варна

02-11-2009, 12:00

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Пътническият влак от Кардам за Варна блъсна камион на неохраняем жп прелез на гара Чернево днес около 7.40 часа сутринта.

Пострадали хора при инцидента няма, мотрисата, която е от новите, има повреди, но те не са толкова тежки и влакът е продължил по маршрута си. Пътническата композиция с номер 28201 пристигна на гара Варна със закъснение.
Причината за инцидента е на шофьора на камиона, коментираха от БДЖ. Тъй като прелезът е неохраняем, на мястото няма бариера, а само знак стоп. Камионът обаче изобщо не спрял, като шофьорът явно преценил, че може да мине през релсите преди влака. Мотрисата обаче помела ремаркето му. Известно време движението в района беше спряно, но по обед бе отново възстановено. В официално съобщение до медиите от Националната компания „Железопътна инфраструктура” призоваха всички участници в движението да спазват стриктно правилата, за да се избегнат подобни или по-тежки инциденти. „Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните пътници. Освен това, инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, причиняват неудобства на пътниците и предизвикват значителни икономически щети", обясняват от службата.