Откриха беглец в багажника на лека кола

Архив Варна

02-11-2009, 14:31

Автор:

W

Всичко от Автора

32-годишният Н. Х., обявен за общодържавно издирване от РУ МВР Севлиево, беше открит в багажника на лека кола при излизане от страната на ГКПП-Кулата.

“Мерцедес” с българска регистрация, в който пътували трима мъже, бил спрян за проверка. В багажника на колата граничните полицаи открили беглеца. Той е осъден за кражба. Водачът на автомобила - А. Т., и другият пътник - Н. Х., също са задържани. С постановления на Районна прокуратура-Петрич са им наложени мерки за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа. По случая са образувани бързи производства.
През октомври се наблюдава увеличение на случаите, при които български граждани с наложени ограничения за напускане на страната, правят опит да излязат незаконно през границата. На трите гранични пункта с Гърция са задържани общо 25-ма през миналия месец, сочи статистиката на гранична полиция. Те направили опити да излязат от страната, укрити в автомобили или с чужди документи за самоличност. На 22-и октомври на ГКПП-Кулата при проверка на излизащ от страната лек автомобил “Сеат-Толедо” с българска регистрация граничният полицай открил скрит в багажника 37-годишния А. Д. от Радомир. Той има наложено ограничение за напускане на страната за неплащане на издръжка на дете. А. Д. и шофьорът, който е негов съсед, са задържани.
През октомври на граничните пунктове с Гърция не са допуснати да излязат 273 лица. В 75% от случаите това са лица с наложени забрани за напускане на страната поради данъчни задължения.