Безплатна Денс академия събира ученици във Варна

Архив Варна

02-11-2009, 17:38

Автор:

ДАРИНКА ИЛИЕВА

Всичко от Автора

Шест варненски танцови школи обединяват усилията си и стартират безплатна Денс академия в Мол Варна.

Всяка сряда над 60 професионални танцьори ще запознават варненските ученици с магията на танцовото изкуство. Социалният проект „Udance” се организира от танцова академия „Soul Award” и сдружение „Миманса”.

Всяка сряда от 19 часа в главното фоайе на Мол Варна, в продължение на осем седмици ще се състоят безплатни семинари, които ще представят различни танци. Всеки присъстващ ще получи професионални съвети за основните елементи на отделните стилове. На 26-ти декември пък професионалните танцьори и техните ученици ще демонстрират уменията си в индивидуални и групови надигравания. Тази сряда всяка школа ще направи индивидуална демонстрация. В проекта участват салса клуб „Амор”, школата за модерен балет „Електра”, танцова академия за брейк „Soul Award”, клуб за хип-хоп танци “Bubble Gums”, формация за модернизиран фолклор „Контраст” и театър на Танца и движението.


„Танцовите школа в града са разпокъсани и всеки се е съсредоточил върху точно определен стил. Затова решихме да се обединим и да направим заедно нещо полезно за децата на Варна. Няма възрастова граница за тези, които искат да се включат в проекта, но основната ни цел са учениците. Искаме да им предложим алтернатива, с която да преборят агресията, да не бездействат и да не вършат глупости в свободното си време”, обясни идеята Станислав Минев от танцова академия за брейк „Soul Аward”.


Всички хореографи бяха категорични, че двете танцови реалита, които в момента вървят по телевизията, са засилили интереса към танците.
„Преди две години мъжете, които идваха да танцуват при нас, бяха много малко. Когато започнаха да се излъчват танцовите формати, това се промени. Сега при нас танцуват много мъже. Тези програми разчупиха мнението на мъжете, че танците не са за тях, защото са нещо женствено. Сега като че ли осъзнаха, че една жена ще се впечатли от мъж, който танцува добре, а не от такъв, който цяла вечер седи на бара и пие”, смята Гергана Филипова от салса клуб „Амор”.