Кирил Добрев обяви Татяна Дончева за лице на нов ляв проект

Новините

03-11-2009, 08:57

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„В момента вървят няколко сценария срещу БСП. Единият е за овладяване на партията, а другият - за създаване на нова лява партия. Лице на втория сценарий е Татяна Дончева.

Този нов проект обаче е обречен да се превърне в лявото ДСБ”. Това заяви депутатът и член на ИБ на БСП Кирил Добрев в предаването „Тази сутрин” на бтв.

 

Синът на покойния бивш вътрешен министър Николай Добрев изрази съмнения до кога Татяна Дончева ще продължи да бъде член на БСП.

„Когато плюеш по една партия и нейните устои, не мисля, че трябва да продължаваш да бъдеш член на тази партия. Не знам обаче кой стои зад Дончева. Някой се опитва да върне БСП 12 години назад”, категоричен бе Кирил Добрев.

Според него съмненията за фалшификацията при избора му за член на ИБ на БСП също са част от сценарий, който цели да удари хората на Сергей Станишев в партията и така да предизвика смяната му от лидерското място.

В студиото на бТВ Добрев определи двамата Руменовци - Петков и Овчаров като дисциплинирани партийци, от които БСП има нужда.

„Не може обаче да градиш личен имидж на гърба на партията. Румен Овчаров направи каквото можа. Градската организация на БСП в София се капсулира тотално и е в ръцете на 20 души”, уточни Добрев.