Край София разкриха лаборатория за синтетични наркотици

Архив Варна

03-11-2009, 13:36

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Нелегално производство на синтетични наркотици е установено при съвместна операция на служители на отдел “Наркотици” на ГДБОП и “ДЕА”- САЩ. Намерени и иззети са над 150 кг амфетамин, казаха от МВР.

Операцията е проведена на 2 ноември около 19 часа, когато антимафиотите атакували къща във Владая, собственост на Д. Т. Там видели, че домът е приспособен за правене на таблетки на синтетичната дрога. Лабораторията била оборудвана с таблетиращи машини, уреди за изсушаване, смесване и голямо количество помощни вещества. 
По данни на разследващите амфетаминът се внасял в България, а в нелегалната лаборатория се извършвал последният етап на подготовката му за пазара – смесването и таблетирането. Там са открити над 150 кг от вече готовите хапчета амфетамин, опаковани в пакети от по половин и един килограм и разпределени в сакове. Освен хапчетата с логото на каптагон, са открити и много 9-милимитрови патрони, част от които - хидрошокови.
Според събраните данни, дрогата била подготвяна за трафик. По данни на експерти  килограм амфетамин е достатъчен за производството на 6000 дози.
Д. Т. е задържан, образувано е досъдебно производство.