Днес е ден за пътувания, премествания и командировки

Архив Варна

03-11-2009, 21:53

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Карта Таро – Шестица чаши. Днес равновесието се постига чрез стремеж към пълноценно изживяване на настоящия момент, тъй като е характерна слабата връзка с настоящето и склонността ни  да избягваме ежедневните необходими конфронтации. Полезно е да поддържаме връзка с роднини и стари приятели. Носталгичните спомени и мечтите често са основен източник на енергия и вдъхновение в настоящето за хората през този период. Четенето и гледането на исторически и фантастични романи и филми ще запълни нуждата от  пътуване  във времето. Те ще хвърлят мост от миналото през настоящето към бъдещето в търсене на непреходни ценности, които да дарим на себе си и другите.


Число на деня – 8. Насладете се на своите постижения. Не отлагайте, а направете крачка напред или се радвайте на плодовете на своя труд. Един цикъл е към своя край, подгответе се за следващия.



АСТРОЛОГИЧНА КАРТИНА НА ДЕНЯ


Слънце в Скорпион, Луна в Телец, Пълнолуние

17-18 лунен ден


След повишената агресия от предишните дни още в ранните часове на днешния ден ще усетим една лекота в битието и свобода в общуването. Разбира се, това не означава, че трябва да подхождаме по-малко сериозно към проблемите и задачите си. Опасността от аварии и инциденти се запазва до края на седмицата, затова бъдете внимателни на пътя и при работа с машини и съоръжения. Неприятностите могат да ви застигнат поради невнимание, както и поради неизправност или лоша поддръжка. Бъдете внимателни и разумни и по отношение опазването и съхраняването на своите ценности и бизнес комуникациите. Сега е златна жътва за мошеници, крадци и псевдотърговци. Недостатъчно доброжелателно отношение към събирането и разпределението на средства ще стане причина и за скандали във властта, които ще бъдат обект на общественото внимание през следващите две седмици.
Прекарайте този ден, като се постараете да осъществите онези срещи и контакти, които са ви необходими към настоящия момент. Общият стремеж за повече движение и повишената склонност към общуване ще ви позволят да намерите много съмишленици за своите планове и идеи. С приоритет ще се разглеждат и придвижват теми, които са насочени към обществени ползи, каузи и проекти или такива, които се нуждаят от широка обществена подкрепа. Онези, които се нуждаят от търсене и натрупване на информация за своята интелектуална работа, ще могат по-бързо да достигнат до необходимите източници и да се възползват от тях.

Работа и бизнес. Ако се нуждаете от подкрепата на влиятелна личност или спонсор за вашата дейност, време е да се огледате и да се постараете днес или утре да си я осигурите. Удачно е също така да потърсите възможност да докажете компетентността си пред шефовете си, да поискате повишение в длъжността или възнаграждението си. Периодът е подходящ за оформяне на краткосрочни сделки с очаквани бързи резултати. Все пак е препоръчително да се стараете да работите с отдавна познати партньори, които са доказали своята коректност във времето. Новите бизнес контакти подложете на щателна проверка. Днес и утре е изключетелно благодатно време да подемете мащабна рекламна кампания и да представите пред широка публика резултатите от вашата работа.

Здраве, хранене и красота.
Ако все още не сте започнали разтоварваща диета, а имате нужда от това – побързайте. Във вечерните часове и през утрешния ден може да посетите спа център – препоръчвам сауна, изчистване на кожата, процедури за подмладяване. Масажите с растителни масла също ще бъдат по-ефективни от обичайното. Днес много по-лесно бихте се отказали и от вредни навици и пристрастявания, особено, ако във вечерните часове посветите мислите си на това. Избягвайте задушните и задимени помещения, прекарвайте повече време на открито.

 


Овен. Насочете се към ежедневните си задължения, не спорете с шефа си и не се захващайте с грандиозни проекти сега. Ходете внимателно и внимавайте къде стъпвате в буквалния и преносния смисъл, за да избегнете травми и недоразумения. Обуздайте енергията си с физическа работа и спорт.

Телец.
Постарайте се да доставите повече радост на близките си днес, особено ако е нужно да укрепите интимните си връзки. Настойчиво се заемете със своите финансови бизнес планове, съхранявайте и умножавайте печалбите си. Не отстъпвайте първенството и не почивайте на лаврите си.

Близнаци.
Отделете време през днешния ден да предвижите в желаната посока дългосрочни договори и вложения. Няма да сбъркате и ако направите обмисляните от доста време промени във външността си днес. Единствено домашните дела и отговорности ще ви отегчат и съвсем уместно ще бъде да ги предоставите на останалите членове на семейството си.


Рак. Не встъпвайте в съмнителни сделки – могат да ви нанесат сериозни финансови поражения, а и дълго няма да се отървете от главоболия и ядове, произтичащи от тях. Вашите деца могат да ви създадат тревоги днес, но опитайте да си припомните своето детство и младост – това ще ви помогне да не ги съдите твърде строго. Подхождайте предпазливо към скорошни запознанства от интимен характер.

Лъв.
Време е да помислите за нови възможности, гарантиращи вашето благосъстояние през следващите месеци. Отворете вратите към нови предложения. Посветете няколко часа на спортни занимания днес – това ще възроди духа ви и ще ви настрои за нови постижения. Ако взаимоотношенията с партньора ви не са идеални, разгледайте ги в ретроспекция, за да разберете къде сте сбъркали.

Дева.
Ако днес вземете инициативата в свои ръце ще запомните този ден за дълго. Това важи както за интимните ви срещи, така и за бизнес контактите ви. Обърнете внимание на всички възможности, но работете само по онези, които към настоящия момент могат да ви донесат стабилно финансово положение. Не се опитвайте да възцарите ред у дома с конфликти и обвинения – резултатите няма да ви се понравят.

Везни.
Заемете се с благоустройството на вашето жилище, за да стане то по-уютно. Денят е подходящ също така да запознаете вашите колеги и съдружници с плановете и проектите, които имате. Ако обмислите добре романтично преживяване за вечерта, резултатът ще ви удоволетвори максимално.

Скорпион.
Постарайте се да изпуснете малко парата и да се освободите от напрежението, преди да са ви налегнали стари болежки и хронични здравословни проблеми. Бъдете снизходителни към околните, припомнете си принципа на взаимопомощта и, че всеки може да се окаже полезен в даден момент. Дълга разходка на чист въздух ще ви помогне да поразмишлявате спокойно над случващото се в момента.

Стрелец.
Не се главозамайвайте от успехите си твърде рано. Помнете, че освен да ги постигнете, е нужно и да ги съхраните, и умножите. Успехът е прекрасен повод да се отпуснете, да му се порадвате и да помислите как да поддържате това състояние на духа в себе си.

Козирог.
Ако имате възможност, отложете решенията на сериозните проблеми и си дайте днес почивка. Може да използвате деня, за да подготвите малък празник вкъщи и да се опитате вечерта да изпитате удоволствието от това, което правите за близките си. Резултатът ще се прояви веднага и, ако успеете за напред да се възполвате от този „ключ”, ще можете да се гордеете с идеални семейни взаимоотношения в бъдеще.

Водолей.
За вас съществува вероятност от ново и вълнуващо запознаство, което дълго  ще пърха любовно в главата ви. Изчакайте все пак обектът на вашите желания да направи първите стъпки, преди да му се отдадете изцяло, за да не се окаже, че пърха само във вашата глава. При това положение е наивно от моя страна да смятам, че ще се насочите към бизнес делата си и, за да ги извадите от ступора през последните дни, се възползвайте от възможността на блестящите хрумвания, които ще ви споходят днес.

Риби.
Не витайте в облаците. Земята ви вика. Ако не отделите внимание на половинката си рискувате да останете без нея. Ясно и конкретно определете сферите на своята дейност и се заемете с тях с пълна отдаденост, така както само вие го можете. Това касае дори битовата ви подготовка за зимата, ако не сте забелязали – навън вече вали сняг, така че приберете банските, изкарайте зимните дрехи и прегледайте гардероба си. Денят е изключително подходящ за покупки на онова, от което ще имате нужда.